Over Bibelot onwine

Wijnkenners sinds

1977

De vijf beloftes van Bibelot:

“Bibelot onwine is ontstaan uit een idee. Het idee dat we, met meer dan veertig jaar ervaring en als oprechte wijnliefhebbers, wijnen selecteren die we zelf drinken en deze aan te bieden aan een select gezelschap van liefhebbers in onze omgeving.

We kiezen er ook voor om die wijnen zoveel mogelijk persoonlijk bij je af te leveren. De selectie doen we aan de hand van de vijf beloftes van Bibelot onwine.”

Caroline & Ton Ververs

direct: 0653 208 943

Elke wijn die we bij je afleveren hebben we zelf geselecteerd, geproefd en voorzien van ons eigen stempel van goedkeuring.

Wij leveren passende wijnen voor elke gelegenheid. Dat doen we per fles, per doos of in een maatwerk-assortiment.

Wie bij ons wijn koopt, krijgt niet alleen een perfecte wijn, maar ook een deskundig advies over wijn-spijscombinaties op basis van onze kennis van smaken.

Wij leren graag jouw wijnsmaak kennen om je goed te adviseren bij jouw keuze voor de perfecte wijn.

Wij leveren al onze wijn-pakketten in de samenstelling die jij wilt.

Een leven lang gastvrouw en gastheer.

De geschiedenis van Bibelot onwine begint bij Teus Ververs, die in 1952 zijn eerste horeacagelegenheid in Waddinxveen opende. In 1977 openden zijn zoon Ton en schoondochter Caroline het befaamde restaurant Bibelot in Waddinxveen. Hun missie: In een perfecte sfeer de gasten van Bibelot de beste ervaring te geven.

Bibelot was snel een begrip in de regio voor iedereen die culinair wilde genieten en kende veel mooie momenten. Zelfs het koninghuis heeft Bibelot in Waddinxveen leren kennen.

In 2014 besloten Ton en Caroline zich te richten op het ondersteunen van collega-horecaondernemers bij hun bedrijfsvoering. Daarnaast richt Ton zich op zijn passie: Het combineren van goede wijnen met mooie gerechten en, niet onbelangrijk, het uitschenken van wijn in de juiste glazen.

Voor de echte liefhebbers van een goed glas richtten ze in 2020 een webshop op, zodat iedereen mee kan genieten van hun passie: De juiste wijn die op het juiste moment jou gerechten de juiste ondersteuning geeft.

De kunst van het juiste glas

Niemand kan zo gepassioneerd praten over de keuze van het juiste wijnglas als Ton Ververs. Als je hem vraagt welk glas het beste past bij welke wijn krijg je al snel een aantal glazen voor je, waarin hij een fles uitgelezen wijn uitschenkt om je te laten ervaren hoeveel een goed glas toevoegt aan goede wijn.

Het bijzondere huwelijk van wijn en spijs

Je kunt wijn op zichzelf drinken, maar je kunt wijn ook combineren met een lekker gerecht. Wel is het belangrijk de juiste wijn met de juiste maaltijd te combineren.

Sommige wijnen smaken nu eenmaal niet lekker bij bepaalde maaltijden, terwijl andere wijnen hier juist heel lekker bij zijn. Onze kennis over de wereld van wijn en spijs helpt je te ontdekken welke wijnen bij welke maaltijden passen.

Zo kun jij tijdens etentjes, op feestjes en gewoon bij het avondeten de lekkerste combinaties serveren.

Wijn proeverij

Organiseer nu een wijnproeverij bij jou thuis, in jouw bedrijf of op jouw vereniging

Wijn reizen

Bibelot onwine organiseert regelmatige wijnreizen naar de betere chateaus in Frankrijk.

350.000 

Soorten wijn

Wijnliefhebbers zijn genieters: We kunnen uit meer dan 350.000 soorten wijn kiezen. Elke wijn heeft zijn eigen smaak en toepassing. Sommige wijn is lekker als het warm weer is, andere wijnen passen beter bij een koud seizoen. Bibelot Onwine helpt bij het maken van de keuze voor de beste fles voor jouw situatie.